Meditațiile – cheia succesului tău la examene

Fiecare treaptă școlară se încheie cu examene, fie primară, gimnazială ori liceală, fiecare e marcată de aceeași emoție, de aceeași frică de a nu reuși, de aceeași nesiguranță legată de nivelul de cunoaștere și competență deținut. Întotdeauna ne va scutura cuvântul „examen” și ne va crispa involuntar fața. Mici sau mari, ne temem de orice fel de examen, ne facem griji pentru notele ce le vom avea și ne încearcă tot felul de emoții negative (de la îngrijorare, până la depresie).

Dar oare așa ar trebui să fie? Oare examenele ar trebui să ne streseze într-atât și să ne amărască bucuria accederii la o nouă etapă a vieții? Cu siguranță că nu, afirmăm noi cu fermitate, căci, de ani buni, punem umărul la înclinarea balanței în partea frumoasă a lucrurilor, deoarece credem că orice examen este un motiv de bucurie, de celebrare a creșterii, de validare a rezultatului muncii elevului. Și așa ar fi în majoritatea cazurilor, dacă elevii ar fi încrezuți în ceea ce cunosc și pot, dacă ar fi siguri că vor face față oricărui item și dacă vor privi cu interes disciplina la care au examen. Toate aceste „dacă” nu le lăsăm pe seama elevului, căci oricât de talentat sau incapabil ar fi acesta la o materie sau alta, singur nu le poate transforma în realități. Doar cu un mentor competent, sigur în metodele sale de predare și îndrăgostit de obiectul său, elevul poate excela. De aceea, dacă școala nu îi oferă elevului un asemenea mentor, acesta este nevoit să îl caute singur. Iată o simplă explicație ce dezvăluie unele dintre motivele apariției meditațiilor – orelor particulare, în cadrul cărora elevului i se predă și explică în așa mod încât el să înțeleagă și să poată aplica, încrezut, cunoștințele acumulate.

O estimare aproximativă, ne arată că 1 din 5 elevi, din Republica Moldova, ia ore de meditații la disciplinele de examen și bacalaureat, iar 1 din 9 – la alte discipline școlare, în cadrul cărora întâlnește dificultăți de învățare. În ultimul timp se atestă o creștere a numărului de elevi care fac ore particulare, în special la limba engleză, matematică, istorie, geografie, limbă română, fizică, biologie și chimie (ordinea în care am enumerat aceste discipline indică, în creștere, gradul de popularitate și numărul de elevi, care le solicită).
Constatăm că meditațiile sunt astăzi o necesitate caracteristică unui număr foarte mare de elevi, fapt ce ne convinge, a câta oară, că acestea sunt o soluție eficientă pentru a avea succes la examene și a obține o notă bună la orice disciplină școlară. Anume această experiență pozitivă ne determină să afirmăm cu încredere că meditațiile sunt cheia succesului la examene.

Vorbind despre succes, nu putem să nu amintim spusele lui Robert Collier: „Succesul este suma micilor eforturi repetate zi de zi”, pentru că relevă totalmente principiul de funcționare a unui curs de meditații: eforturi mici, repetate constant și corelate strategic în așa mod, încât să asigure atingerea scopului propus la 100%. De aceea reprezintă alegerea unui număr atât de mare de elevi! Meditațiile sunt acele ore, care nu încarcă elevii cu teme, nu îi stresează cu o avalanșă de informații necunoscute, ci le oferă cunoștințe într-o manieră lejeră, creând plăcerea cunoașterii și încrederii în sine, în schimbul obișnuitului stres și frustrări. Meditațiile înlocuiesc senzația că nu știi nimic, cu cea că știi mai mult decât data trecută, preschimbă temele plictisitoare în descoperiri captivante, iar comunicarea rigidă dintre profesor și elev – într-o conversație prietenoasă.

Spațiul online abundă în recenzii ale elevilor care își manifestă mulțumirea față de cursurile de meditații pe care le frecventează, de rezultatele pe care le obțin datorită acestora, recomandând cu încredere colegilor, prietenilor, rudelor și vecinilor. A face meditații nu mai este un indice al slăbiciunii, ci un indice al responsabilității, al dorinței de a crește, de a fi mai bun și mai pregătit. Să recunoaștem: este dificil să fii elev în ziua de azi – un regim încărcat, discipline multe (cerințe și mai multe), stres constant din cauza examenelor care se apropie, iar tu așa și nu te vezi ajuns la starea de satisfacție de propriul nivel de pregătire (ai senzația că mereu ceva îți scapă, că pierzi firul ce ar trebui să te ducă spre esența materiei învățate).

Iar ca să nu pară acest fragment doar o publicitate, te invităm să vizionezi, un interviu cu eleva noastră, Arina, care fiind în clasa a 9-a și având examene, a decis să-și ia ore de meditații la Examen.md. Arina a venit să se înscrie la școala noastră deoarece prietena ei i-a recomandat cu entuziasm orele de aici, spunându-i că profesorii sunt foarte prietenoși, iar orele se petrec într-o manieră foarte liberă, făcându-te să simți plăcerea de a învăța, chiar dacă este vorba despre matematică. După doar câteva ore, ea a observat o creștere a nivelului său de cunoaștere a disciplinei și o îmbunătățire a reușitei școlare, având note mai mari decât în semestrul trecut.
Aceste rezultate frumoase sunt de la sine o recomandare, iar faptul că elevii noștri sunt mulțumiți de progresul pe care îl fac și se simt bine la noi, confirmă calitatea pe care o au meditațiile la Examen.md.

De aceea, spunem cu încredere că meditațiile sunt cheia succesului tău la examene!
Ți-a plăcut acest articol?
Made on
Tilda