Întrebări frecvente

Cine compune testele, întrebările și itemii?

Fiecare item este compus de către echipa Examen.md în conformitate cu cerințele de curriculum din R. Moldova. Unii itemi sunt selectați din culegere de probleme de matematică, alți itemi sunt selectați din testele de bacalaureat din anii precedenți.

Care este nivelul testelor pe site?

Testele se adresează elevilor de toate nivelurile, de aceea cuprind întrebări de la cele mai simple la cele mai complexe. Nu există elevi prea slabi sau prea buni ca să dea testele pe Examen.md. Testele au întrebări configurate automat pentru a oferi o radiografie completă a cunoștințelor și competențelor elevilor, indiferent la ce nivel se află aceștia.

 

Câte întrebări și câte puncte are un test?

Un test are 12 itemi/întrebări, fiecare întrebare are între 2 și 6 puncte, iar fiecare test are maxim 54 de puncte.

 

Cum se calculează nota?

SCHEMĂ DE TRANSFORMARE A PUNCTELOR ÎN NOTE

0-1 puncte = nota 1; 2-4 puncte = nota 2; 5-8 puncte = nota 3; 9-13 puncte = nota 4; 14-22 puncte = nota 5; 23-31 puncte = nota 6; 32-40 puncte = nota 7; 41-49 puncte = nota 8; 50-52 puncte = nota 9; 53-54 puncte = nota 10.

 

Ce se întâmplă dacă selectez răspunsurile la întâmplare?

Nu îți irosi timpul, investește în ceva bun. Decât să te joci aici cu selectarea răspunsurilor aleatoare, mai bine mergi și deschide PUBG sau Candy Crush Saga.

 

Testele de pe Examen.md sunt recunoscute de Ministerul Educației sau de alte organe de stat?

Nu. Ministerul Educației nu are un mecanism prin care să recunoască un test de pe Examen.md. Ministerul Educației are, de exemplu, puse la punct mecanisme pentru avizarea de manuale școlare, însă din păcate nu pentru avizarea unor teste educaționale. Testele de pe Examen.md nu înlocuiesc în nici un fel testele de la școală.

 

Are importanță cât timp petrece elevul pentru rezolvarea unui test?

Nu. Poți rezolva fără grabă orice test. Deși timpul sugerat de rezolvare este de 120-180 minute.

 

Se eliberează certificat de trecere test cu nota obținută?

Nu se eliberează certificat. Orice notă/punctaj obținut poate fi transmis pe poșta electronică la cererea elevului.

 

Începe testul